PSIHOLOGIJA I PSIHIJATRIJA

NEUROPSIHIJATRIJA I KLINIČKA PSIHOLOGIJA

Oblast medicine koja je i kod nas, u poslednje vreme, sve više prisutna. Tempo života, kontinuirani stres na poslu i okruženju, neizvesnosti oko posla i elementarne egizstencije, često dovode do stanja anksioznog ponašanja. Različite vrste fobija (strahova) takođe predstvljaju savremen psihijatrijski problem koji se uspešno rešava.Posebno poglavlje u psihijtariji su neuroze, depresivna stanja blažeg ili težeg stepena ali i ozbiljnija obolenja tipa psihoze, bipolarnih ličnosti i sl.

U danšnje vreme, kada je tempo života, po nekada, nepodnošljivo brz i stresan, kada se suočavamo sa različitim izazovima, kada se od nas traži puno, kada mislimo da ne možemo da odgovorimo potrebana, kada nas obhrvaju nesanice, pad koncentracije, nezainteresovanost za nešto što nas je ranije zanimalo, kada se desi da nas preplavi ravndušnost i neobjašnjiva “lenjost”…. potražite stručnu pomoć. Daleko od toga da se radi o nečemu preozbiljnom što ne bi moglo da se uz pomoć psihologa ili psihijatra brzo vrati u red. Vodite računa o sledećem, nekada, za najmanju frustrasciju ili nezadovoljstvo koje nije kompenzovano i u glavi razrešeno, postoji mogućnost da se problem uveća, da traje predugo, da niste uspeli da sami razrešite izazov i tada ne odugovlačite, potražite stručnu pomoć, da ne biste bili i dalje u ” začaranom krugu” iz koga sve teže i sporije izlazite. Ne dozvolite da Vas predrasude našeg mentaliteta i običaji koji su prevaziđeni, dovedu u dilemu. Ako Vam je potrebna stručna pomoć, kod nas, u Poliklinici Medicor, možete uvek naći oazu mira, potpune diskrecije i iznad svega vanredno stručne i iskusne specijaliste koji će sa puno znanja i razumevanja krenuti u razrešenje Vašeg problema…

Prof dr Vladimir Diligenski

Vodeći konsultanti su Prof dr Vladimir DiligenskiProf dr Miloje Preradović, dugogodišnji Načelnik Klinike za neuropsihijatriju VMA, dr Vesna Tepšić Ostojić i mr sc med Merica Milavić Vujković, specijalista kliničke psihologije. Specijalizaciju iz medicinske psihologije završila je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Završila je edukaciju iz transakcione analize,dinamski orijentisane psihoterapije, kognitivno-bihejvioralne psihoterapije. Bavi se poslovima dijagnostike i terapije aknsioznosti, depresije, paničnih poremećaja, agorafobije i posttraumatskog stresnog poremećaja, bračnih i porodičnih kriza, adolescentnih kriza, neuropsihološke dijagnostike i rehabilitacije, problema učenja i pamćenja.